Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Βόλος, Θεσσσαλιας, Greece
Είμαι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και εργάζομαι τα τελευταία 11 χρόνια ως αναπληρώτρια δασκάλα. Η διαπολιτισμική εκπαίδευση αποτελεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μένα και θεωρώ γενικότερα ότι είναι μια πρόκληση για την εκπαιδευτική κοινότητα. Μέσα από αυτό το ιστολόγιο θα ήθελα να παρουσιάσω πρακτικές μεθόδους ένταξης των παιδιών των τμημάτων υποδοχής, υλικό για τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων Ζεπ αλλά και διάφορα άρθρα και συνδέσμους που αφορούν το γλωσσικό στοιχείο,εν γένει.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Να σου πω μια ιστορία;


Οι ιστορίες μας αρέσουν πολύ! Μας αρέσει και η φύση ομως....και ο μαγικός της κοσμος.
Ο κύκλος της ζωής μια πεταλούδας τράβηξε το ενδιαφέρον μας....και ιδού η ιστορία μας.
Δε χρειάστηκαν πολλά λόγια....λίγα και καλά! Οι λέξεις - κλειδιά που χρησιμοποιήσαμε ήταν στις τρεις γλώσσες επικοινωνίας μας! Έπειτα παρουσιάσαμε την ιστορία μας στους μικρούς μαθητές της Α' τάξης του σχολείου μας....Γνωριστήκαμε καλύτερα...ανταλλάξαμε ιδέες και συζητήσαμε για τις εμπειρίες μας. Φυσικά.....στο τέλος τα πρωτακια, μας....."εβαλαν τα γυαλιά".....αφού στο παιχνίδι "βρες-πες" κέρδισαν και το διασκεδάσαμε αρκετά τόσο οι μικροί...όσο και οι μεγάλοι!  Ευχαριστούμε τις συναδελφισσες της γενικής& ειδικής αγωγής για την φιλοξενία και ευχόμαστε να ανοίγουν πολλές τάξεις διάπλατα τις πόρτες τους σε τέτοιες όμορφες διαπολιτισμικές γνωριμίες! 












Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Τα γυαλιά της διαφορετικότητας.

Αντί για το παιχνίδι: 'Βρες....πες....' διασκεδάσαμε λιγάκι διαφορετικά!
Αφού χωριστηκαμε σε ομάδες , φορέσαμε τα "γυαλιά της διαφορετικότητας" και η μία ομάδα έβαζε λέξεις στην άλλη (αραβικες-ελληνικες)....Υπάρχουν πολλοί τρόποι επικοινωνίας.....αρκεί να τους ανακαλύψεις...Εσείς; Ακομη να βάλετε τα "γυαλιά"



Με ενα αερόστατο παρέα,  ταξίδια κανω στον  αέρα....απο ήπειρο σε ήπειρο γυρίζω και όλους  σας καλωσορίζω!!




Δημιουργική γραφή - Δημιουργική σκέψη 1

Τι μπορεί να είναι ένα μήλο; 🙄  Συμπλήρωσε και στείλε τις απαντήσεις σου στο παρακάτω email eleniiwannou87@gmail.com