Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Βόλος, Θεσσσαλιας, Greece
Είμαι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και εργάζομαι τα τελευταία 11 χρόνια ως αναπληρώτρια δασκάλα. Η διαπολιτισμική εκπαίδευση αποτελεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μένα και θεωρώ γενικότερα ότι είναι μια πρόκληση για την εκπαιδευτική κοινότητα. Μέσα από αυτό το ιστολόγιο θα ήθελα να παρουσιάσω πρακτικές μεθόδους ένταξης των παιδιών των τμημάτων υποδοχής, υλικό για τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων Ζεπ αλλά και διάφορα άρθρα και συνδέσμους που αφορούν το γλωσσικό στοιχείο,εν γένει.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Our new challenge






Γεια σας παιδιά!!!! Ας φτιάξουμε τον δικό μας κήπο αυτόν τον μήνα που έρχεται.
Για κάθε δραστηριότητα της ημέρας μας , φτιάχνουμε κι ένα όμορφο λουλούδι και το βάζουμε στον κήπο της τάξης μας. Ζωγραφίζω, βλέπω ταινίες, φτιάχνω κατασκευές, και πολλά άλλα που ειμαστε σίγουρες ότι κάνετε! Αν υπάρχει η δυνατότητα τις στέλνουμε με τη βοήθεια ενός μεγάλου στο παρακάτω email : eleniiwannou87@gmail.com




Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Διασκεδαστικές περιπλανήσεις στη γνώση!

Τηλεπαιχνίδι γνωσης

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο. Παίξτε με τα γράμματα.....



https://i-mikri-mas-taxi.blogspot.com/2020/03/blog-post_99.html?m=1

Ας θυμηθούμε....

Το πρώτο γράμμα που μάθαμε,είναι το γράμμα Αα.
Είμαστε σίγουρες πως το θυμάστε.
Περιμένουμε τη δική σας όμορφη ζωγραφιά με το γράμμα Αα.
Για να δούμε, πόσο εφευρετικοί είστε.

Όποιος θέλει μπορεί να στείλει τη ζωγραφιά του στο email: eleniiwannou87@gmail.com

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Τον ξέρεις τον Έλμερ;

Άκου το παραμύθι. Ζωγράφισε κάτι που σου έκανε εντύπωση και με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου στείλε τη ζωγραφιά σου στο email : eleniiwannou87@gmail.com ♥️

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ώρα για ταινία!!!

Αγαπητά μας παιδιά,
στην ταινία που θα παρακολουθησετε θέλουμε να βρείτε και να σημειώσετε όσες λέξεις σας είναι γνωστές στα ελληνικά!!!

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=xbwmdEr2Msw

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Μένουμε 🏠

Αγαπημένα μας παιδιά,
έγιναν όλα τόσο ξαφνικά που δεν προλάβαμε να πούμε ένα "γεια".
Είναι όμως ανάγκη να μείνουμε όλοι μας στο σπίτι. Κι εσείς ξέρετε καλά από ξαφνικές αλλαγές και αναγκαίες υποχωρήσεις. Είναι όμως από αγάπη και για το καλό όλων μας. Είναι μια θυσία που πρέπει όλοι μας να κάνουμε για να μπορούμε πάλι να παίζουμε και να γελάμε. Για να δούμε πάλι τον Νιτζιρβαν να φτιάχνει υπέροχα τοπια, τη Στυρβαν να γελάει με εκείνο το υπέροχο χαμόγελο( που δύσκολα μας το έδινε στην αρχή), την Λίλιαν να πεισμωνει ,θέλοντας να πάρει τα πάντα μαζί της, τη Χανιφα να μας χορεύει, τον Αλή να σκαρφίζεται ωραίες κατασκευές και όλους τους φίλους μας στο σχολείο που μας λείπουν πολύ.

Σκεφτήκαμε λοιπόν με την κυρία Κωσταντινα να σας στείλουμε ένα όμορφο βίντεο , με μια ιστορία που ήδη έχουμε διαβάσει στην τάξη, αυτή του ακανθουλη.



Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά! Να προσέχετε και να Μένετε σπίτι!!!



الأطفال الأعزاء ،
حدث كل ذلك فجأة لدرجة أننا لم نتمكن من قول "مرحبًا".
لكننا جميعا بحاجة للبقاء في المنزل. وأنت على دراية جيدة بالتغيرات المفاجئة والخلوات اللازمة. لكنها بدافع الحب ولصالحنا جميعاً. إنها تضحية يجب علينا جميعًا تقديمها قبل أن نتمكن من اللعب والضحك مرة أخرى. لرؤية نيجيرفان مرة أخرى تخلق مناظر طبيعية جميلة ، يضحك ستيرفان بهذه الابتسامة الرائعة (التي بالكاد أعطانا إياها في البداية) ، ليليان يتضور جوعًا ، ويريد أن يأخذ كل شيء معها ، حنيفة ترقص إلينا ، هو من الجيد أن نحت الإنشاءات الجميلة وجميع أصدقائنا في المدرسة الذين يفتقدوننا كثيرًا.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Everyone fits in here!

Πώς να μιλήσεις για τη βία  σε άλλη γλώσσα;  Αλήθεια η βία είναι ίδια σε όλες τις γλώσσες; 
Σήμερα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας,  τα παιδιά μας δημιούργησαν ένα υπέροχο παζλ. Ένα παζλ "σύνθεσης" των δικών μας "εγώ".
Η έκφραση μέσω της τέχνης είναι ιδανική για τέτοιου είδους θέματα συζήτησης.
Αφού παρακολουθήσαμε σχετικό βίντεο (από υλικό της unicef) , συνθεσαμε το δικό μας μοναδικό παζλ.
Τα παιδιά μας το διασκέδασαν και η πόρτα μας απέκτησε νέο στολισμό.
Ευχαριστούμε την κυρία Κ. Σακελλάρη και τα παιδιά του δεύτερου τμήματος Ζεπ του σχολείου μας γι'αυτη την όμορφη συνεργασία.





Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Όλα είναι κύκλος....


 Σήμερα στη τάξη ήρθαν οι σχηματουληδες. Ο καθένας και διαφορετικός! Μα όλοι τους υπάρχουν παντού γύρω μας. Αφού κόψαμε τους σχηματουληδες , παίξαμε μαζί τους (κάνοντας διαλόγους μεταξύ μας) , μιλήσαμε για αντικείμενα που έχουν το σχήμα τους αλλά και για διάφορα φρούτα.
 Φτιάξαμε φάτσες συναισθημάτων και με γλωσσοπιεστρα και σύρμα πίπας δημιουργήσαμε κι άλλα σχήματα! Επίσης τα παιδιά μας είχαν την ιδέα να κατασκευάσουν και διάφορα φρούτα αλλά κι ένα υπέροχο κολάζ! Η συνεργασία πάντοτε έχει τα καλύτερα αποτελέσματα .....κι εμείς συνεργαστηκαμε άψογα με το δεύτερο τμήμα υποδοχής του σχολείου μας με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Κωσταντινα Σακελλάρη.













Δημιουργική γραφή - Δημιουργική σκέψη 1

Τι μπορεί να είναι ένα μήλο; 🙄  Συμπλήρωσε και στείλε τις απαντήσεις σου στο παρακάτω email eleniiwannou87@gmail.com