Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Βόλος, Θεσσσαλιας, Greece
Είμαι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και εργάζομαι τα τελευταία 11 χρόνια ως αναπληρώτρια δασκάλα. Η διαπολιτισμική εκπαίδευση αποτελεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μένα και θεωρώ γενικότερα ότι είναι μια πρόκληση για την εκπαιδευτική κοινότητα. Μέσα από αυτό το ιστολόγιο θα ήθελα να παρουσιάσω πρακτικές μεθόδους ένταξης των παιδιών των τμημάτων υποδοχής, υλικό για τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων Ζεπ αλλά και διάφορα άρθρα και συνδέσμους που αφορούν το γλωσσικό στοιχείο,εν γένει.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Πλαστικοποιημένα γραμματα

Η οπτικοποιηση του αλφαβήτου είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο υλικό για την τάξη μας. Η σελίδα: ideesgiadaskalous.blogspot.gr μας δίνει τις παρακάτω καρτελες.Η οπτικοποιηση των γραμμάτων στη διαπολιτισμική μας τάξη είναι πολύ σημαντικη. Ο μαθητής/ η μαθήτρια αποκωδικοποιεί την έννοια της λέξης μέσω της εικόνας η οποία είναι κοινή και στις δύο γλωσσες. Πέραν όμως αυτού οι εν λόγω καρτέλες μπορούν να αξιοποιηθούν και διαφορετικα.....ως παιχνιδι. Θα μπορούσαμε να παίξουμε το παιχνίδι : μάντεψε ποιος,ποια, ποιο 

κτλ...Ακομη οι καρτέλες θα μπορούσαν να αποτελέσουν  μέρος του παιχνιδιού της κατηγοριοποίησης : όνομα, ζώο,πράγμα,φυτό....κ.α.
Μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο σε αρχάριο επίπεδο εν είδει παιχνιδιού όσο και σε προχωρημένο επίπεδο ως κίνητρο παραγωγής λόγου....είτε μικρών φράσεων....είτε προτάσεων. Οι μαθητές μας θα μπορούσαν να φτιάξουν τις δικές τους καρτέλες , ζωγραφίζοντας δικές τους εικόνες και......γιατί όχι, γράφοντας και λέξεις στη μητρική τους γλώσσα. Στον σύνδεσμο κατω-κατω δίνονται πολλές ιδέες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε από υλικό των πρώτων τάξεων , προσαρμόζοντας το στην τάξη μας, ανάλογα πάντοτε με τις ανάγκες.
























http://ideesgiadaskalous.blogspot.com/search/label/%CE%93%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργική γραφή - Δημιουργική σκέψη 1

Τι μπορεί να είναι ένα μήλο; 🙄  Συμπλήρωσε και στείλε τις απαντήσεις σου στο παρακάτω email eleniiwannou87@gmail.com