Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Βόλος, Θεσσσαλιας, Greece
Είμαι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και εργάζομαι τα τελευταία 11 χρόνια ως αναπληρώτρια δασκάλα. Η διαπολιτισμική εκπαίδευση αποτελεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μένα και θεωρώ γενικότερα ότι είναι μια πρόκληση για την εκπαιδευτική κοινότητα. Μέσα από αυτό το ιστολόγιο θα ήθελα να παρουσιάσω πρακτικές μεθόδους ένταξης των παιδιών των τμημάτων υποδοχής, υλικό για τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων Ζεπ αλλά και διάφορα άρθρα και συνδέσμους που αφορούν το γλωσσικό στοιχείο,εν γένει.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Η Γη, γυρίζει η Γη, όλο γυρίζει.....

Η πρώτη και η Δευτέρα τάξη του σχολείου μας ετοιμάζονται για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή! Μας ζήτησαν λοιπόν να γίνουμε για λίγο σκηνογράφοι....και να φτιάξουμε ένα μέρος των σκηνικών του έργου.
Πρόκειται για το έργο : " Η μπουγάδα του Αη Βασίλη" και για όσους δεν ξέρετε αναφέρεται σε μια ζημιά που έπαθε κάποτε ο αγαπημένος μας Αγιος.
Μια μέρα λοιπόν , έβαλε την καθιερωμένη του μπουγάδα.....βέβαια δεν ήταν μια τυχαία μέρα.....ήταν παραμονες της Πρωτοχρονιάς.
Όταν λοιπόν η μπουγάδα του ήταν στο στάδιο του απλωματος, συνειδητοποίησε ότι όλα τα ρούχα του ήταν μικρά.....τόσο μικρά....που δε χωρούσαν ούτε στο μικρό του δαχτυλακι 
Πήρε τότε την απόφαση να στείλει πέντε γράμματα στα παιδιά των πέντε ηπείρων του κόσμου και να τους ζητησει κι από ένα ρούχο.
Εσείς τι λέτε; Θα έφτασαν άραγε τα γράμματα στα χέρια των παιδιών; Τα κατάφεραν;
Τα παιδιά μας πάντως στο τμήμα υποδοχής έβαλαν τα δυνατα τους κι έκαναν ο,τι καλύτερο μπόρεσαν. Πέντε γράμματα γεμάτα όμορφα χρώματα στις προτιμήσεις των παιδιών και τι άλλο από τα πιο γνωστά αξιοθέατα κάθε ηπειρου. Εσείς τα γνωρίζετε;










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργική γραφή - Δημιουργική σκέψη 1

Τι μπορεί να είναι ένα μήλο; 🙄  Συμπλήρωσε και στείλε τις απαντήσεις σου στο παρακάτω email eleniiwannou87@gmail.com